Diagnose & behandling

Diagnosen stilles ved en lappeprøve hos en hudlæge. Behandlingen er som for andre eksemer.

Herudover er det vigtigt at undgå det eller de konserveringsmidler, man ikke kan tåle.

Navnene kan være svære

Det samme konserveringsmiddel kan have flere navne i industrielle produkter, hvilket kan gøre det svært at finde ud af om et produkt indeholder et stof, man ikke kan tåle.

Eksempelvis kan konserveringsmidlet bronopol i industrielle produkter også hedde: 5-Bromo-5-nitro-1,3-dioxane, 1,3-Propanediol, 2-bromo-2-nitro-2-Bromo-2-nitro-1,3-propanediol, 2-Bromo-2-nitropropan-1,3-diol, 2-Nitro-2-bromo-1,3-propanediol, Beta-Bromo-Beta-nitrotrimethyleneglycol, β-Bromo-β-nitrotrimethyleneglycol, Brom-nitro-dioxan, Brom-nitro-propandiol, Bronidiol, Bronocot, Bronopol, Bronosol, Bronotak, Myacide AS, Onyxide 500.

I Videncentrets patientinformationsfoldere om de enkelte konserveringsmidler finder du en liste over de forskellige navne, konserveringsmidlet kan have.

Læs mere i pjecerne om:

Alle kemiske stoffer har et unikt nummer, et såkaldt CAS-nummer, som gælder internationalt. Det er en god idé at kende CAS-nummeret på de stoffer, man ikke tåler. Dette fremgår også af pjecerne.

Arbejdsbetinget eksem

Hvis du har eksem, og det anerkendes som en arbejdsskade, kan du måske få erstatning eller andre ydelser. Læs mere om arbejdsbetinget eksem.