Nyheder 2023

Årsrapport fra Videncenter for Allergi 2022

I 2022 har Videncenter for Allergi haft eller deltaget i 3 post.doc og 10 ph.d.-projekter samt en lang række mindre forskningsprojekter. I alt 2 ph.d.-afhandlinger blev forsvaret i 2022, den ene om aluminium allergi hos mindre børn og den anden om risikoen for håndeksem blandt frisører.
» Læs mere

Ny viden om svært, kronisk håndeksem vinder pris

Hos personer med kronisk håndeksem overreagerer immunsystemet i huden, og man får rød og kløende hud, der i de fleste tilfælde gør hverdagen svær. Men er det kun immunsystemet i huden der reagerer, eller er kronisk håndeksem også forbundet med en mere generaliseret overaktivering af kroppens immunsystem (systemisk inflammation)?
» Læs mere

Risiko for vaccinationsgranulomer hos børn

Nogle børn oplever kløe, rødme og små knuder efter de har fået en vaccine. Det er ca. 1% af de vaccineret der får disse knuder, også kaldet granulomer, som aftager med tiden. Læge og Ph.d. Stine Hoffmann har undersøgt risikofaktorerne for at børn udvikler disse granulomer.
» Læs mere

Aluminium allergi i dagligdagen

Aluminium er et grundstof der har mange egenskaber og bliver brugt i alt fra kosmetik til fødevarer. Taget i betragtning at aluminium findes over alt så giver det meget sjældent allergi, men for dem der får allergi overfor aluminium, kan det være meget generende.
» Læs mere

Invitation til Ph.d. forsvar 17/03/2023

Fredag d. 17. marts kl. 14.00 skal Cand. Scient. Anders Boutrup Funch forsvare sin Ph.d med titlen “Immune mechanisms behind local skin reactions to contact allergens”. Alle er velkomne til at deltage. Forsvaret vil forgå i Niels K. Jerne Auditorium, Mærsk tårnet (bygning 7), Nørre Allé 6, 2200 København. Download den danske resume her. Download Ph.d afhandlingen her.
» Læs mere