Nyheder 2020

Tatoveringsblæk reguleres i EU

Ny lovgivning gør det mere sikkert at få en permanent tatovering. Den nye lovgivning er vedtaget i EU og træder endeligt i kraft 12 måneder efter annoncering. Det betyder, at anvendelsen af en lang række stoffer, som kan give allergi, kræft, skade arveanlæg eller forplantningsevnen forbydes eller begrænses i tatoveringsblæk.
» Læs mere

Film om håndeksem

Videncenter for Allergi har produceret to animations film om håndeksem. Filmene er de første i en serie af film som led i et forskningsprojekt om Arbejdsbetinget håndeksem finansieret af arbejdsmiljøforskningsfonden.
» Læs mere

Allergi over for MI falder efter ny lovgivning

Siden 2005 har allergi over for konserveringsmidlet methylisothiazolinone (MI) været eksplosivt stigende i alle europæiske lande. Lovgivningen der begrænser MI trådte i kraft i 2017. Videncenter for Allergi har i et internationalt samarbejde vist at forekomsten af ​​kontaktallergi over for MI falder drastisk.
» Læs mere

Årsrapport fra Videncenter for Allergi 2019

Videncenter for Allergis årsrapport er nu tilgængelig. I årsrapporten findes der information omkring Videncenterets forskningsresultater, det nationale overvågningssystem for allergi over for kemiske stoffer samt formidling af viden gennem hjemmesiden, symposier, kurser og forskningsseminarer.
» Læs mere