Handsker og hudirritation

Beskyttelseshandsker er altså gode til at holde vand og andre stoffer, der kan irritere huden, ude. Til gengæld holder handskerne også sveden inde, så hænderne bliver våde. Derfor kan langvarig eller hyppig handskebrug i sig selv være med til at give irritation af huden. Handsker skal derfor kun bruges i så lang tid som det er nødvendigt. Det er vigtigt at være opmærksom på ikke at beholde handskerne på, når opgaven er afsluttet.

Det anbefales at bruge bomuldshandsker inden under de tætte beskyttelseshandsker for at opsuge den ophobede sved i handsken og modvirke irritation af huden. Vær opmærksom på, at når bomuldshandskerne bliver fugtige, bør man skifte til et par nye.

Det er ofte en vanesag at have et ekstra par handsker på og der er heldigvis forskellige typer. Hvis man er usikker på, om det vil påvirke ens fingerføling, findes der fingerløse bomuldshandsker. Herudover kan bomuldshandsker være tætsiddende ublegede, kraftige hvide eller af gazelignende materiale. Man kan også få bomuldshandsker med ekstra lang manchet, så håndleddene bliver beskyttet mod hudirritation ved brug af lange beskyttelseshandsker.