Måned: marts 2006
Reduction in the frequency of sensitization to thiurams. A result of legislation?
Thiuramer er stoffer, som anvendes ved produktion af gummi og naturgummi. Kontaktallergi overfor stofferne er velkendt og den hyppigste årsag er brug af engangs-gummihandsker. Artiklen er en opgørelse over hyppigheden af påvist thiuram allergi på Dermatologisk Afdeling, Gentofte Hospital fra 1995 til 2004. Der er et statistisk signifikant fald i hyppigheden af thiuram allergi over de ti år (i alt 8.369 patienter testet). Knap 4 % i 1995 til knap 2,5 % i 2004. Faldet kan skyldes produktion af handsker i bedre kvalitet med et lavere indhold af thiuramer samt substitution med andre stoffer ved produktionen.
Prognosis of occupational hand eczema – A follow-up study
Cross-reactivity between thiurams
Thiuramer er stoffer, som anvendes ved produktion af gummi og naturgummi. Kontaktallergi over for stofferne er velkendt og den hyppigste årsag er brug af engangs-gummihandsker. Ofte ses samtidig allergi overfor flere forskellige thiuramer. Det er uvist om dette skyldes kryds-allergi eller uafhængigt udviklet allergi over for de forskellige thiuramer.
I studiet undersøges om der er kryds-allergi mellem tetraethylthiuram disulphide (TETD) og tetramethylthiuram disulphide (TMTD). Samtidig afprøves en metode med fornyet lappetest på et område med tidligere allergisk kontakteksem med henblik på, om man hermed kan bedømme kryds-allergi. Metoden til at undersøge kryds-allergi var anvendelig; derimod var det ikke muligt at konkludere noget sikkert vedrørende mulig kryds-allergi mellem TETD og TMTD.
Cr(III) reactivity and foot dermatitis in Cr(VI) positive patients
De fleste studier af kromallergi fokuserer på Cr(VI) men eksponering via kromgarvede læderprodukter kan inkludere både Cr(VI) og Cr(III). I dette studie undersøger vi reaktiviteten over for både Cr(III) og Cr(VI) blandt fortløbende patienter for at vurdere sammenhængen mellem det kliniske billede (fodeksem) og Cr(III) reaktivitet. Blandt de 2.211 testede eksempatienter havde 3,2 % en positiv lappeprøve for Cr(VI). Blandt disse havde 44 % samtidig en positiv lappeprøve for Cr(III). Læder var den hyppigst rapporterede eksponeringskilde (54 %), Patienter med en positiv test for både Cr(III) og Cr(VI) havde en større risiko for fodeksem end patienter, der kun var Cr(VI) positive. Dette indikerer at Cr(III) spiller en rolle for udviklingen af fodeksem.