Stratum Corneum-lipider i ikke-læsionel atopisk hud og i sund hud efter påføring af fugtighedscreme: Et randomiseret klinisk forsøg

Det er en international standard at anbefale patienter med atopisk eksem (AD) at bruge fugtighedscreme. Men man ved ikke meget om fugtighedscremens effekt på lipiderne i stratum corneum (SC).

I dette randomiserede kliniske forsøg med 30 kaukasiske deltagere (15 med AD og 15 raske kontrolpersoner) blev SC-lipidprofilen vurderet gennem tapestripping af ikke-læsionel hud efter behandling tre gange dagligt i syv dage med en fugtighedscreme, og sammenlignet med ubehandlet hud.

Den nylige identifikation af forskelle i SC-lipidsammensætningen mellem AD og sund hud blev bekræftet af vores resultater. Aktuel påføring af fugtighedscreme viste, på trods af en reduktion i de samlede totale lipider, en tendens til en sundere lipidsammensætning i AD-hud.

Original overskrift: Stratum Corneum Lipids in Non-Lesional Atopic and Healthy Skin following Moisturizer Application: A Randomized Clinical Experiment