Severe atopic dermatitis in childhood and working life as a hairdresser - the benefit of female discipline and insight in critical exposures.

Denne patienthistorie beskriver hvordan en ældre kvinde med alvorlig børneeksem i barndommen har klaret at holde sig symptomfri igennem livet, selv da hun arbejdede som frisør.

Patienter med børneeksem har en øget risiko for at udvikle håndeksem i erhverv der indebærer meget vådt arbejde og eksponering for kemikalier.

Patienten fulgte alligevel sin drøm om at blive frisør og ved hjælp af forhåndsregler som handskebrug og undgåelse af alt vådt arbejde både i sin salon og i hjemmet, har hun klaret at holde sin sygdom under kontrol. Hun har undgået alle parfumerede produkter og produkter der indeholdt parabener eller kendte hudirritanter og har kun brugt guldsmykker da hun tidligere havde reageret på nikkel.

Historien illustrerer at det er muligt for patienter med børneeksem at arbejde i højrisiko erhverv, såfremt man har indsigt, motivation, støtte og hjælp. Alligevel rådes alle vores højrisiko patienter med børneeksem til at undgå erhverv med meget vådt arbejde og eksponering for kemikalier.