Occupational facial contact dermatitis caused by methylchloroisothiazolinone/methylisothiazolinone in a stainless steel aerosol spray.

Methylchloroisothiazolinone(MCI)/methylisothiazolinone(MI) er et konserveringsmiddel, der ofte anvendes i kosmetik, industrielle produkter og husholdningsartikler.

Denne kasuistik beskriver en 21-årig kvinde, som blev henvist på grund af et ansigtseksem. Hun havde ikke haft atopisk eksem.

Hun arbejdede på en burger restaurant, hvor en del af jobbet omfattede rengøring.

Patienten blev testet og diagnosticeret med arbejdsbetinget allergisk kontakteksem, forårsaget af MCI / MI i aerosoler fra et rengøringsprodukt i sprayflaske. Efter 2 måneder kom hun tilbage til klinikken og rapporterede, at hun ikke længere var ansat hos burgerrestauranten. Eksemet var forsvundet uden behandling.

Udsættelse for luftbårne allergener kan nemt overses. Et par kasuistikker har vist at MI i maling og MI/MCI i vand til spray i strygejern, kan give ansigtseksem.

Denne case rapport, er så vidt vi ved, den første som beskriver allergisk kontakteksem udløst af MCI/MI fra rengøringsspray brugt på en arbejdsplads.

Det er for nyligt vist at husholdningsprodukter og rengøringsmidler ofte indeholder høje koncentrationer af MCI/MI og i nogle tilfælde er de endda fejlmærkede. Det understreger behovet for juridiske opstramning på dette område.