Methylisothiazolinone in rinse-off products causes allergic contact dermatitis: a Repeated Open Application study.

I de senere år er forekomsten af ​​kontaktallergi over for konserveringsmidlet methylisothiazolinon (MI) steget dramatisk. Kosmetiske produkter er en af ​​de største kilder til eksponering.

 

Formålet med dette studie var at undersøge, om de tilladte koncentrationer af MI i kosmetiske rinse-offprodukter(sæber, shampoo, etc.) kunne forårsage allergisk kontakteksem.

19 MI-allergiske personer og 19 kontrol personer uden MI allergi anvendte 2 flydende håndsæber fem gange om dagen på områder af 5 * 10 cm2 på deres underarmene.

En af sæberne indeholdte 100 ppm MI, (den maksimalt tilladte koncentration i kosmetik) og blev brugt af 10 allergiske personer og alle kontroller. En anden flydende sæbe med 50 ppm MI blev brugt af 9 allergiske personer. Som negativ kontrol brugte alle deltagere en flydende sæbe, der ikke indeholder MI. De gentagne åbne eksponeringer(roat) fortsatte indtil en positiv reaktion fandt sted, eller op til 21 dage.

Undersøgelsen blev gennemført blindet.

 

RESULTATER: 10 ud af 10 MI-allergiske personer udviklede positive reaktioner på sæben med 100 ppm og 7 af 9 reagerede på sæben med 50 ppm, mens ingen af ​​de 19 kontroller fik reaktioner efter påføring. Ingen af forsøgs deltagerene reagerede på sæben uden MI.

 

Rinse-off produkter konserveret med 50 ppm MI eller mere er ikke sikkert for forbrugerne. Der er endnu ikke fundet et sikkert niveau af MI