Fornemme priser til Videncentrets forskere

Læge, ph.d. Jacob P. Thyssen har på den Europæiske Kongres for Kontaktdermatitis modtaget Jan Wahlberg-prisen for bedste originale forskningsprojekt, mens læge, ph.d.-studerende Anne Bregnhøj fik prisen for bedste poster inden for epidemiologi.

Jan Wahlberg-prisen tildeles yngre forskere, som har gjort sig særligt bemærket inden for forskning i kontaktdermatitis.

Jacob P. Thyssen, der afsluttede sin ph.d. på Videncenter for Allergi sidste år, fik tildelt prisen for at have påvist, at manglen på et specifikt protein i huden, filaggrin, øger risikoen for at udvikle håndeksem blandt mennesker, der lider af atopisk eksem.

Opdagelsen kan forbedre diagnostik, prognose og behandling af eksempatienter. Resultaterne er publiceret i British Journal of Dermatology.

Posterpris

Ph.d.-studerende Anne Bregnhøj arbejder bl.a. på at kortlægge omfanget af eksem og allergi blandt frisørelever samt med at udarbejde et interventions- og undervisningsprogram og implementere det på en del af landets frisørskoler.

Hendes poster, “Exposures and reactions to allergens among hairdresser apprentices and matched controls”, handlede om frisørelevers personlige forbrug og dermed udsættelser for allergener af hårfarve, kosmetik, hennatatoveringer m.v. sammenlignet med en tilsvarende gruppe unge i den almindelige befolkning.

Den Europæiske Kongres for Kontaktdermatitis finder sted hvert andet år.

I år deltog flere end 800 hudlæger fra hele verden i kongressen, der foregik i Strasbourg.