Film om håndeksem en succes

Videncenter for Allergi har produceret en film om håndeksem, som udkom i starten af 2010, hvor den blev lanceret på en separat hjemmeside og i form af en DVD, som blev udsendt til alle landets hudlæger og andre interesserede. Materialet blev udsendt sammen med en plakat til konsultationsværelset. Filmen giver gode råd om forebyggelse og behandling af håndeksem og var finansieret af Sundhedsstyrelsen.

 

Filmen er nu blevet evalueret af 70 patienter med håndeksem (20 mænd og 50 kvinder), som er set i speciallægepraksis. Patienterne var ligeligt fordelt mellem praksis på Fyn, Sjælland og Jylland. Langt de fleste (78,6 %) fandt, at filmen havde den information, som de havde brug for, var nem at finde rundt i (85,6 %), og at budskabet var godt formidlet (84,3 %).

 

I alt 21,4 % angav, at de pga. filmen havde ændret adfærd, hvad angik deres håndeksem. Mange af patienterne kendte de gode råd i forvejen, mens rådet om at bruge bomuldshandsker under gummihandsker ved mere end 10 minutters brug ikke var kendt af 34,3 %, ligesom råd om ikke at bruge fingerringe ikke var kendt af 35,7 %, mens 61,4 % ikke kendte testen til at påvise nikkelfrigivelse fra metalgenstande.

Mange af patienterne gav udtryk for, at det ville have været nyttigt at få informationen tidligt i deres sygdomsforløb.

 

Se filmen her