Contact allergy to chlorphenesin

Denne case beskriver en 54 årig kvinde med 3 måneder med håndeksem. Hun har en historie med atopisk dermatitis i barndommen og tidligere håndeksem og kontaktallergi over for nikkel.

 

Hun blev lappetestet med europæiske Baseline-serie, æteriske olier og patientens egne produkter. Der blev fundet positive reaktioner på Aderma Exomega Face og Body Cream (++) og Locobase (+).

 

Patienten blev yderligere lappetestet med komponenterne i Aderma Exomega Face og Body Cream og der var en positiv reaktion på chlorphenesin (1% pet., ++) og en tvivlsom reaktion på myristyle myristat.

 

Den positive reaktion på chlorphenesin blev betragtet som klinisk relevant for patientens hånd eksem.

 

Ifølge den frivillige organisation: Kosmetisk Registrerings Program, bruges chlorphenesin som konserveringsmiddel i mere end 1300 kosmetiske produkter og anses som sikkert at bruge.

 

Der er kun beskrevet få cases af kontakteksem over for chlorphenesinmen det vigtigt at overveje det som et mulig allergen, fordi som det er nu, er det en ingrediens i de fugtighedscremer, der anvendes i den grundlæggende behandling og hudpleje af eksempatienter.