Cocamidopropyl betaine, cocamidopropylaminoxid og dinatrium cocoamphodiacetat forårsager falsk positive reaktioner med en isothiazolinon spottest

Isothiazolinoner er en gruppe af industrielt anvendte konserveringsmidler, hvoraf nogle er stærke allergener. De er hyppige årsager til kontaktallergi, især methylisothiazolinon (MI) enten alene eller i kombination med methylchloroisothiazolinon (MCI/MI).

Et kommercielt tilgængeligt spottestsæt kan bruges til påvisning af isothiazolinoner i industrielle vandsystemer. Denne spot-test er for nylig blevet brugt til at finde udeklareret eksponering for isothiazolinoner i et antiskummiddel tilsat til en skæreolie, i vådservietter, produkter til personlig pleje og opvaskesæbe.

Vi brugte spottesten på ingredienser i tre flydende sæber og fandt falske positive resultater. Vores fund antyder at testen har sine begrænsninger og ved positive udslag bør resultatet blive verificeret med en mere præcis metode.

Original overskrift: Cocamidopropyl betaine, cocamidopropylamine oxide and disodium cocoamphodiacetate cause false positive reactions with an isothiazolinone spot test