Arbejdsbetinget eksem er hyppigt

Den nye undersøgelse er baseret på de sidste 1.000 patienter med arbejdsbetinget eksem undersøgt på Hud- og Allergiafdelingen, Gentofte Hospital.

Kvinder som er i høj risiko for at udvikle kontakteksem arbejder som kokke, slagtere, kosmetologer, bagere og frisører med 23,3 til 96,8 tilfælde af svært kontakteksem per 10.000 arbejdere per år.

Mænd som er i høj risiko arbejder som malere, kokke, mekanikere, låsesmede og bagere. Der registreres noget færre tilfælde af svært kontakteksem blandt mændene, nemlig 16,5 til 32,3 per 10.000 arbejdere per år.
Kontakteksem kan opstå af flere årsager, enten fordi man får allergi, eller hvis man er i kontakt med stoffer der irriterer huden. I visse fag er der større risiko end i andre fag. De mest risikofyldte erhverv i forhold til at udvikle allergi er således frisører, malere og bagere.
Arbejdsbetinget kontakteksem forekommer hyppigt, selvom kun alvorlige tilfælde tages i betragtning. Der er ikke igangsat nogen fælles forebyggelsesstrategier i Europa, på trods af mangeårig dokumentation for et udbredt problem og viden om risikoerhverv og risikofaktorer.
Læs mere om: