Hvad kan du selv gøre?

Miljøstyrelsen anbefaler at visse former for kunstige negle kun påsættes af professionelle, da risikoen for kontakt med uhærdet, allergifremkaldende acrylat er stor. Læs mere her

Hvis du vil være sikker på ikke at få acrylatallergi, skal du undlade at få kunstige negle.

Arbejder du som negletekniker med påsætning af kunstige negle er det vigtigt at du ikke kommer i direkte kontakt med limen. Vask straks huden med vand og sæbe, hvis uheldet er ude og skift tøj, hvis det er blevet kontamineret. Bruges handsker er det vigtigt at det er en type, som kan modstå acrylater.

Akrylat bruges inden for mange industrigrene. Det er kun det uhærdede materiale, der giver problemer, hvorfor det er under hærdningsprocessen man er i risiko for at udvikle allergi.

Har du allergi overfor akrylat betyder det at du skal undgå langvarig kontakt med produkter, som indeholder uhærdet akrylat.

Akrylat anvendes også til reparation af tænder og allergiske reaktioner i munden er beskrevet i få tilfælde efter tandarbejde hos patienter med allergi overfor akrylat. Husk at fortælle din tandlæge, at du har allergi for akrylat.

Læs mere