Oxidized limonene and oxidized linalool - concomitant contact allergy to common fragrance terpenes.

Limonene og linalool er almindelige parfumestoffer. Allergi over for oxideret R-limonene og oxideret linalool er hyppig og internationale studier viser at kontaktallergi påvises blandt henholdsvis 5,2% og 6,9% af eksempatienter.

Formålet med dette studie var at undersøge samtidige reaktioner mellem oxideret R-limonene og oxideret linalool hos eksempatienter.

Oxideret R-limonene 3,0% (indeholdende limonene hydroperoxider 0,33%) og oxideret linalool 6% (linalool hydroperoxicumen 1%) i vaseline, det blev testet blandt 2900 eksempatienter fra Australien, Danmark, Singapore, Spanien, Sverige og Stor Britannien

Størstedelen af ​​patienterne (75 %) reagerede kun på ét af stofferne, hvilket understøtter specificiteten af ​​reaktionerne. De samtidige reaktioner på de to allergene parfumestoffer tyder på flere overfølsomhedsreaktioner, hvilket sandsynligvis afspejler eksponeringen over for de forskellige parfumestoffer i forskellige typer af forbrugerprodukter. Dette er i overensstemmelse med, hvad der generelt ses for lappetestreaktioner på parfumestoffer.