Nikkel

Nikkelallergi er den mest udbredte kontaktallergi i verden. Trods implementering af en europæisk nikkelregulering i 2001 ses stadig nye tilfælde af nikkelallergi. Reguleringen begrænser nikkelfrigivelsen i objekter beregnet til direkte og langvarig hudkontakt såsom øreringe, smykker, ure, bælter, spænder og mobiltelefoner.

Nyere forskning viser en sammenhængen mellem kropspiercinger og udviklingen af nikkelallergi, hvor det er blevet anslået at piercinger er den primære risikofaktor for nikkel sensibilisering, til trods for at kropspiercinger er omfattet af den europæiske nikkelregulering.

Vi arbejder nu med at undersøge sikkerheden i at bære nikkelfrigivende piercinger hos patienter med nikkelallergi. Dette gøres i henhold til den europæiske grænseværdi for nikkelfrigivelse, samt gennem undersøgelser af den immunologiske respons bag en nikkel allergisk reaktion.

Forskningen i nikkel og kontaktallergi varetages af cand.scient., ph.d.-studerende Michael Wennervaldt fra Videncenter for Allergi.