|
print del |
Slå ord op
Ord på vores hjemmeside, der er forklaret i ordbogen, er markeret med et lille rødt spørgsmålstegn.
Finder du ikke hvad du søger, er du velkommen til at kontakte webansvarlig og foreslå nye ord til ordbogen.
|
|
I
Imidazolidinyl urea
Imidazolidinyl urea er et konserveringsmiddel, der anvendes i flere forskellige typer kosmetik fx. sæber, cremer og shampoo.
Imidazolidinyl urea er en formaldehydefrigører, det vil sige et stof, der frigiver formaldehyde, efter at det er tilsat produktet.
INCI
INCI står for International Nomenclature of Cosmetic Ingredients, som er en fortegnelsen over kosmetiske ingredienser, der skal sikre en ensartet nomenklatur inden for ingredienser i kosmetiske produkter. Dette gør det nemmere for både importører, forbrugere og myndigheder at identificere, hvilke ingredienser der indgår i et givent produkt.
Iodopropynyl butylcarbamate (IPBC)
IPBC er et konserveringsmiddel, der anvendes i industrien og i visse former for kosmetik for at forhindre vækst af bakterier og svampe.
Det kan også hedde andre navne end iodopropynyl butylcarbamate f.eks.:
-
Iodopropynylbutylcarbamate
-
3-iodo-2-propynylbutylcarbamat
-
IPBC
Isocyanater
Isocyanater er kemiske forbindelser, der indeholder atomgruppen NCO, f.eks. methylisocyanat, CH3NCO. Isocyanater bruges tit i produkter, der består af to komponenter, der ved sammenblanding reagerer med hinanden under dannelsen af en plast.
Isothiazolinoner
Isothiazolinoner er er gruppe af konserveringsmidler. Fem isothiazolinon-afledte forbindelser anvendes i betydelige mængder:
|
| |
|
|
|
|
|
|
|
|